Autopiirijakajan työ

Jakelutyö on säännöllistä, alueesta riippuen kerran tai kahdesti viikossa tapahtuvaa lehtien ja mainosten jakelua. Merkittävä osa jakelupiireistä on haja-asutusalueilla, missä oman auton käyttö jakelutyössä on välttämätöntä. Myös taajamassa on laajoja jakelupiirejä, jotka on tarkoitettu autolla jaettavaksi.

Autopiirijakaja

Ikävaatimus: vähintään 18 vuotta
Ajankäyttö: vaihtelee, noin 1-8 tuntia/jakelu
Työajankohdat: keskiviikko (osalla alueista lisäksi lauantai), lajittelu on mahdollista osin jo jakelua edeltävänä päivänä
Jakelupiiri: vakituinen jakelupiiri taajamassa tai haja-asutusalueella
Auton käyttö: tarvitset oman auton
Palkkaus: urakkapalkka, piirin koosta ja jaettavien piirien määrästä riippuen keskimäärin 30–300 €/kk
Kilometrikorvaus: autopiireillä maksetaan auton käytöstä kilometrikorvaus

Jakelupäivät

Autopiirijakajana työskentelet yhtenä tai kahtena päivänä viikossa: keskiviikkoisin ja alueesta riippuen mahdollisesti myös lauantaisin. Jos haluat tehdä töitä enemmän, voit aloittaa mainosten lajittelun jo tiistaina. Tällä tavalla ehdit jakaa keskiviikkona useampia piirejä.

Jakelupiiri

Pyrimme valitsemaan jakelupiirisi mahdollisimman läheltä kotiasi. Yhden jakelupiirin koko on yleensä noin 200–500 taloutta. Jakelu suoritetaan piirikartan avulla.

Mainosten ja lehtien lajittelu

Jaettavien mainosten lajittelu on oleellinen osa jakelutyötä, ja lajitteluun voi kulua jopa saman verran aikaa kuin itse jakeluun. Erilaisia mainoksia jokaisella jakelukierroksella on yleensä noin 5–15 kappaletta. Mainokset ja lehdet toimitetaan sinulle omissa tuotekohtaisissa nipuissaan, joista jakeluniput kootaan. Lajittelu saattaa aluksi tuntua hitaalta, mutta opit kyllä käsittelemään mainoksia ripeästi!

Jakelu

Mainosten jakelutyö vaatii tunnollisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Jakeluun kuluu aikaa piiristä riippuen yleensä 1–4 tuntia, joillain jakelupiireillä enemmänkin. Ensimmäistä kertaa piirillä liikkuessa aikaa kuluu yleensä tavallista enemmän.

Palkkaus

Palkkasi määritetään jakelupiirin koon, vaikeusasteen ja jaettavien tuotteiden lukumäärän mukaan. Tarkempaa tietoa ja esimerkkejä on tällä sivulla.

Miten haen työtä?

Voit ilmoittautua työnhakijaksi täyttämällä hakulomakkeen:

Saat oman paikkakuntasi tiedot jakelutyöstä paikallisesta SSM Suomen Suoramainonta -ketjun jakeluyhtiöstä.

Autopiirijakajan työ