Keikkajakajan työ

Keikkajakajana saat työskennellä säännöllisesti, mutta vaihtelevilla jakelupiireillä. Keikkajakajan työ vaatii tarkkuutta ja tunnollisuutta. Työ tapahtuu pääasiassa keskiviikkoisin, alueesta riippuen työtä voi olla myös lauantaisin. Jaettaviin tuotteisiin kuuluvat lehdet, erilaiset mainokset ja esitteet.

Keikkajakaja

Ikävaatimus vähintään 18 vuotta
Ajankäyttö: vaihtelee, yleensä 4-8 tuntia/jakelu
Työajankohdat: keskiviikko (ja lauantai), lajittelu on mahdollista aloittaa jo jakelua edeltävänä päivänä
Jakelupiiri: vaihtuu lähes joka jakeluun
Auton käyttö: tarvitset työssä omaa autoa
Palkkaus: urakkapalkka, jaettavien piirien koosta ja määrästä riippuen keskimäärin 200–700 €/kk
Kilometrikorvaus: maksamme oman ajoneuvon käytöstä kilometrikorvauksen

Jakelupäivät

Töitä on yhtenä tai kahtena päivänä viikossa: keskiviikkoisin ja osalla alueista myös lauantaisin. Jos haluat työskennellä useammin, on mainoksia mahdollista lajitella keskiviikon jakeluun osin jo tiistaina. Näin ehdit jakaa keskiviikkona useamman piirin.

Jakelupiiri

Keikkajakajan jakelupiirit vaihtuvat usein. Keikkajakajat jakavat yleensä yhtenä jakelupäivänä 2–4 jakelupiiriä, alueiden koosta riippuen alueita voi olla jaettavana enemmänkin. Yhdessä jakelupiirissä on keskimäärin noin 250 postiluukkua.

Apuvälineet

Piirillesi parhaiten soveltuvat jakelun apuvälineet valitset yhdessä työnantajasi kanssa. Jakajiemme käytössä on erilaisia jakelukärryjä sekä -laukkuja.

Mainosten ja lehtien lajittelu

Jaettavien mainosten lajittelu on oleellinen osa jakelutyötä, ja lajitteluun voi kulua jopa saman verran aikaa kuin itse jakeluun. Erilaisia mainoksia jokaisella jakelukierroksella on yleensä noin 5–15 kappaletta. Mainokset ja lehdet toimitetaan sinulle omissa tuotekohtaisissa nipuissaan, joista jakeluniput kootaan. Lajittelu saattaa aluksi tuntua hitaalta, mutta opit kyllä käsittelemään mainoksia ripeästi!

Jakelu

Mainosten jakelutyö on tunnollisuutta ja pitkäjänteisyyttä vaativa työ. Jakeluun kuluu aikaa piiristä riippuen yleensä 1–4 tuntia/jakelupiiri.

Palkkaus

Palkka määräytyy jakelupiirin koon ja jaettavien tuotteiden lukumäärän mukaan. Tarkempaa tietoa ja esimerkkejä on tällä sivulla. Koska jakelupiiri vaihtuu lähes jokaiseen jakeluun ja jakelu on sen vuoksi tavallista haastavampaa, keikkajakajan jakelupalkkio on normaalia palkkiota suurempi.

Miten haen työtä?

Voit ilmoittautua työnhakijaksi täyttämällä hakulomakkeen:
Saat oman paikkakuntasi tiedot jakelutyöstä paikallisesta SSM Suomen Suoramainonta -ketjun jakeluyhtiöstä.

Keikkajakajan työ