Jakelutyö kevytyrittäjänä on alueesta riippuen kerran tai kahdesti viikossa tapahtuvaa lehtien ja mainosten jakelua. Työn sisällössä ei ole eroa verrattuna jakelutyön tekemiseen työsuhteessa, mutta toimeksiantosuhteessa pääset nauttimaan yrittäjän eduista.

Kevytyrittäjä

Ikävaatimus: vähintään 18 vuotta
Ajankäyttö: vaihtelee, noin 1-4 tuntia/jakelu
Työajankohdat: keskiviikko (ja lauantai), lajittelu mahdollista osin jo jakelua edeltävänä päivänä
Jakelupiiri: vakituinen jakelupiiri tai vaihtelevat jakelupiirit
Auton käyttö: oma auto ei ole välttämätön
Laskutus: automaattisesti palveluntarjoajan kautta
Kilometrikorvaus: kilometrikorvaus lisätään laskutukseen autopiirien osalta
Eroaa työsuhteesta: toimeksiantosuhde, yrittäjän edut, korkeampi ansiotaso

Lue lisää palvelusta ja rekisteröidy

Jakelupäivät

Kevytyrittäjänä työskentelet yhtenä tai kahtena päivänä viikossa: keskiviikkoisin ja joillain alueilla myös lauantaisin.

Jakelupiiri

Vakituinen jakelupiiri pyritään aina valitsemaan mahdollisimman läheltä kotiasi. Lisäksi tai vaihtoehtoisesti voit halutessasi jakaa vaihtuvia jakelupiirejä, joista maksettava korvaus on vakituisen piirin korvausta korkeampi. Yhden jakelupiirin koko on yleensä noin 200-500 taloutta.

Mainosten ja lehtien lajittelu

Jaettavien mainosten lajittelu on oleellinen osa jakelutyötä, ja lajitteluun voi kulua jopa saman verran aikaa kuin itse jakeluun. Erilaisia mainoksia jokaisella jakelukierroksella on yleensä noin 5–15 kappaletta. Mainokset ja lehdet toimitetaan sinulle omissa tuotekohtaisissa nipuissaan, joista jakeluniput kootaan. Lajittelu saattaa aluksi tuntua hitaalta, mutta opit kyllä käsittelemään mainoksia ripeästi!

Jakelu

Mainosten jakelutyö vaatii tunnollista ja pitkäjänteistä asennetta. Jakeluun kuluu aikaa piiristä riippuen yleensä 1–4 tuntia, joillain jakelupiireillä enemmänkin.

Laskutus ja yrittäjyyden edut

Jakelusta maksettava korvaus määräytyy jakelupiirin koon, vaikeusasteen ja jaettavien tuotteiden lukumäärän mukaan. Normaalin jakelukorvauksen lisäksi kevytyrittäjät laskuttavat yrittäjälisän. Laskutus muodostuu automaattisesti palveluntarjoajan kautta ja kirjanpitoa voi seurata itse netissä.

Kevytyrittäjyys on hyvä tapa kokeilla, millaista yrittäjänä toimiminen voisi olla. Ennakkotietoja ei tarvita, koska palveluntarjoaja hoitaa kaikki paperityöt ja huolehtii viranomaisvelvoitteista.

Kevytyrittäjille rekisteröidään oma Y-tunnus ja merkitään Verohallinnon rekistereihin (ALV, ennakkoperintä). Voit kerätä joustavasti tulovirtoja useammalta toimeksiantajalta tehden halutessasi myös muuta kuin jakelutyötä. Y-tunnus jää sinulle, vaikka päättäisit joskus lopettaa mainostenjakelun.

Jos valitset kevytyrittäjyyden, sinulla on mahdollisuus hyödyntää yrittäjän etuja. Yrittäjänä voit vähentää verotuksessa liiketoimintaasi liittyvät kulut, kuten tietokoneen tai puhelimen. Yrittäjänä voit itse päättää eläkemaksuistasi, eikä sinun tarvitse maksaa työnantajamaksuja laskutuksestasi.

Useimmat kevytyrittäjämme hyötyvät erityisesti arvonlisäveron alarajahuojennuksesta, jonka ansiosta alle 10 000 euron vuosilaskutuksella saa koko arvonlisäveron (24 %) takaisin tilikauden päättyessä. Mitä enemmän jaat, sitä enemmän alv-vähennyksestä hyödyt.

Uudet kevytyrittäjät saavat yhteistyökumppaniemme kanssa koottuna liittymislahjana mustan jakajatakin, kestävän juomapullon sekä kangaskassin. Lisäksi saatavilla on ilmainen rekisteröityminen DriveNow-palveluun, sekä 20 ilmaista ajominuuttia.

Miten voin aloittaa?

Voit lähettää yhteystietosi yhteydenottoamme varten täyttämällä työhakemuslomakkeen. Mainitse hakemuksesi yhteydessä, että olet kiinnostunut kevytyrittäjyydestä.

Kevytyrittäjänä on mahdollista toimia seuraavien jakeluyhtiöiden alueilla:

Helsingin Jakelu-Expert Oy
Jakelujuniorit Oy
Lahden Jakelut Oy
Jakelusuora Oy
Joensuun Ykkösjakelut Oy
Tampereen Ykkösjakelut Oy
Pasi-Jakelut Oy
Jakelu-Ässät Oy
Porin Jakelukeskus Oy
Jakelumasters Oy
P-S Suorajakelu Oy
Turku-Palvelu Oy
Salo-Suorajakelu Oy
Jyväskylän Jakelut Oy

Kevytyrittäjä