Kotipiirijakajan työ

Kotipiirijakajan työ vaatii reippautta ja vastuuntuntoa. Jakajana sinun tulee hoitaa työsi itsenäisesti. Voit aloittaa kotipiirijakajan työn aikaisintaan sinä vuonna, kun täytät 14 vuotta.

Kotipiirijakaja

Ikävaatimus täyttää kuluvana vuonna vähintään 14 vuotta
Ajankäyttö: noin 1–4 tuntia/jakelu
Työajankohdat: keskiviikko (ja lauantai)
Jakelupiiri: kodin lähellä, aina sama piiri
Auton käyttö: auton käyttö ei ole välttämätöntä
Palkkaus: urakkapalkka, piirin koosta riippuen keskimäärin 30–200 €/kk

Jakelupäivät

Töitä on yleensä kerran viikossa, keskiviikkoisin. Osalla alueista on jakelua myös lauantaisin. Jos haluat työskennellä enemmän, voit lajitella mainoksia keskiviikon jakeluun osin jo tiistaina. Näin ehdit jakaa keskiviikkona esimerkiksi kaksi piiriä.

Jakelupiiri

Valitsemme jakelupiirisi mahdollisimman läheltä kotiasi. Jakelupiiri kodin lähellä on yleensä alueena tuttu, sekä mahdollistaa lyhyen matkan täyttämään jakelukärryä tai -laukkua niinä jakelukertoina, kun jaettavaa on enemmän kuin kerralla on järkevää kantaa. Yhdessä jakelupiirissä on tavallisesti noin 100–500 taloutta (jakelupiirin keskimääräinen koko on 250 taloutta). Jakelu suoritetaan piirikartan avulla.

Apuvälineet

Piirillesi parhaiten soveltuvat jakelun apuvälineet valitset yhdessä työnantajasi kanssa. Jakajiemme käytössä on erilaisia jakelukärryjä sekä -laukkuja.

Mainosten ja lehtien lajittelu

Jaettavien mainosten lajittelu on oleellinen osa jakelutyötä, ja lajitteluun voi kulua jopa saman verran aikaa kuin itse jakeluun. Erilaisia mainoksia jokaisella jakelukierroksella on yleensä noin 5–15 kappaletta. Mainokset ja lehdet toimitetaan sinulle omissa tuotekohtaisissa nipuissaan, joista jakeluniput kootaan. Lajittelu saattaa aluksi tuntua hitaalta, mutta opit kyllä käsittelemään mainoksia ripeästi!

Jakelu

Jakelutyö vaatii tunnollisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Jakeluun kuluu aikaa piiristä riippuen yleensä 1–2 tuntia, joillain piireillä enemmänkin. Ensimmäistä kertaa piirillä liikkuessa aikaa kuluu yleensä tavallista enemmän.

Palkkaus

Palkkasi määrittyy jakelupiirin koon, vaikeusasteen ja jaettavien tuotteiden lukumäärän mukaan. Tarkempaa tietoa ja esimerkkejä on tällä sivulla.

Työtodistus – passi uusiin haasteisiin

Jakajan työ on itsenäistä, vastuullista ja fyysisesti vaativaa. Saat jakajan työstä itseluottamusta ja kokemusta seuraavia työpaikkoja varten. Seuraavaa työpaikkaa hakiessasi sinulla on näyttöä siitä, että osaat työskennellä itsenäisessä, vastuullisessa ja fyysisesti vaativassa tehtävässä. Jakelukokemuksesta on sinulle hyötyä myöhemmässä työnhaussa, tavoittelet mitä ammattia tahansa.

Miten haen kotipiirijakajaksi?

Voit ilmoittautua työnhakijaksi täyttämällä hakulomakkeen:
Saat oman paikkakuntasi tiedot jakelutyöstä paikallisesta SSM Suomen Suoramainonta -ketjun jakeluyhtiöstä.

Kotipiirijakajan työ