Om du väljer egenanställning har du möjlighet att dra nytta av företagarens förmåner.

Utdelningsarbete som egenanställdt

Att vara egenanställd är ett bra sätt att försöka se hur det är att arbeta som företagare. Förhandsuppgifter behövs inte eftersom tjänsteleverantören hanterar allt pappersarbete och tar hand om myndigheterna. Faktureringen genereras automatiskt via din tjänsteleverantör och du kan följa din bokföring på nätet.

De egenanställda är registrerade med eget företags ID och är inskrivna i skatteförvaltningsregistret (moms, förskottsbetalning). Du kan samla inkomströmmar flexibelt från flera kunder, om du vill göra annat än utdelningsarbete.  Ditt företags ID kommer att förbli hos dig även om du någon gång bestämmer dig att sluta reklamutdelningen.

Om du väljer egenanställning har du möjlighet att dra nytta av företagarens förmåner. Som företagare kan du minska beskattningarna för din verksamhet, till exempel en dator  eller telefon. Som företagare kan du bestämma dina pensionsavgifter och du behöver inte betala dina arbetsgivaravgifter för din fakturering.

De flesta av våra egenanställda drar särskillt nytta av den lägre mervärdeskattrabatten, vilket gör det möjligt att återbetala den totala mervärdeskatten (24%) vid räkenskapsårets slut med en årlig faktura på mindre än 10 000 euro. Ju mer du delar ut desto mer tjänar du med momsavdrag.

Med hjälp av våra partners kommer de nya egenanställda att få en svart utdelarjacka, en hållbar drickflaska och en tygväska som en välkomstgåva. Det finns också gratis registrering för DriveNow-tjänsten och 20 gratis körminuter.

Hur ansöker jag?

Genom att fylla i vår ansökningsblankett kan du anmäla dig som arbetssökande:

För dem som är intresserade av företagare